Sfanta Liturghie

heruvim

„Tatiana traia si se bucura de Taina Euharistiei. I-a marturisit fiului ei ca bucuria pe care o avea in timpul Sfintei Liturghii era atat de mare („Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, … ” Galateni 5, 22), incat daca cineva i-ar baga un cutit in inima in acele clipe, nu ar simti nimic.
– Pentru mine, spunea ea, cea mai mare bucurie este Sfanta Liturghie si cea mai mare intristare este „Pentru rugaciunile… „.
Adica o intrista faptul ca se termina Sfanta Liturghie.”

„Tatiana traia si vedea lucruri dumnezeiesti la Liturghie. Diaconul de la Biserica Sfantul Gheorghe, iar acum preot slujitor la Biserica Sfintilor Doctori fara de Argint, parintele Hristu Varelas, a fost intrebat daca intr-adevar atunci cand se canta Heruvicul – „Cari pe Heruvimi cu taina inchipuim” – Ingerii stau nevazut langa Sfanta Masa. Odata, in timpul Sfintei Liturghii, a auzit falfait de aripi si a simtit cum l-au lovit niste aripi in spate. Aceasta intamplare a povestit-o Tatianei, iar ea l-a intrebat:
– Ei, parinte Hristu, oare nu stii ca Sfintii sunt langa noi? Eu de multe ori aici, in Biserica Sfantului Gheorghe, am vazut Ingeri si Sfinti.” („Asceti in lume”)

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: